Nuorten ammattitaidon euroopanmestaruuskilpailu EuroSkills on päättynyt Unkarin Budapestissa.

Sataedusta automaatioasentajaksi valmistunut Samu Lahti otti pronssia ammattitaidon EM-kilpailussa.

Onnea Samu!

Samu suoritti Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnon Kokemäellä ja valmistui automaatioasentajaksi keväällä 2015.

Samu opiskelee tällä hetkellä Tampereen ammattikorkeakoulussa sähkö- ja automaatiotekniikkaa. Opiskelujen ohessa hän työskentelee nuorempana sähkö- ja automaatiosuunnittelijana Profil-Bau Industrialilla.

Samu kilpaili vuonna 2015 Turussa Taitaja-kisoissa, jolloin hän sijoittui toiseksi.  WorldSkills Abu Dhabi 2017 -kisoissa Samu edusti Suomea, jolloin sijoittui kolmanneksitoista.

Kisoissa oppii mielettömästi uutta!

Samu kertoo, että kilpaillessa oppii ”mielettömän paljon” uutta. Kilpaileminen ja siihen harjoittelu motivoi kehittämään itseään. Kilpailuissa pääsee myös verkostoitumaan niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Opiskeluiden ja työn ohella Samu on kiinnostunut oman alani kehityksestä ja pyrkii seuraamaan sitä aktiivisesti. Vapaa-ajallaan hän pitää myös kunnostaan huolta harrastamalla lenkkeilyä ja salitreeniä.

”Valmentauduin kisaan tekemällä edellisten vuosien tehtäviä ja käymällä erilaisilla kursseilla.

Lisäksi harjoitteluun kuului myös henkinen valmentautuminen.

 

Lahti_Samu_2_DSC5866
Samu Lahti 2018. Kuva: Skills Finland

 

Automaatioasennus / industrial control

Automaatioasentaja vastaa teollisuuden prosessien hallintaan liittyvien laitteiden ja järjestelmien asennuksesta, käyttöönotosta ja kunnossapidosta.

EuroSkills 2018, Budapest

Suomesta kilpailuun osallistui 25 nuorta oman ammattinsa huippuosaajaa. He saavuttivat yhteensä viisi mitalia ja kuusi Medallion for Excellence -tunnustusta lajin keskiarvoa paremmasta suorituksesta.

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestettiin Budapestissa 25.–29.9.2018. Kilpailuun osallistui yli 500 nuorta osaajaa 28:sta Euroopan maasta. Lajeja kilpailussa oli 40, ja Suomi osallistui 22 lajiin. Suomen joukkueessa oli 25 kilpailijaa.

Suomi on osallistunut EuroSkills-kilpailuihin alusta saakka eli vuodesta 2008. Suomi oli perustamassa WorldSkills Europe -järjestöä ja on mukana sen hallituksessa. Vuosien kuluessa Suomi on saavuttanut EuroSkills-kilpailussa yhteensä 24 kultaa, 24 hopeaa, 28 pronssia ja 30 diplomia (suoritus yli lajin keskiarvon).

Budapest 2018, loppuseremonia ja palkintojen jako

”Closing Ceremony and follow the awarding of Europe’s Skills Champions!”

Artikkelikuva: WorldSkills Europe