Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on 24.9. päivittänyt suositusta kasvomaskien käytöstä. Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteen lisäksi muun muassa toisen asteen oppilaitoksissa ja julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi aina välttää.

Satakunnan tautitilanne on alueellisen ilmaantuvuuden kriteereillä mitattuna maan toiseksi paras, alle yksi todennettua tautitapausta 100 000 asukasta kohden kahden viime viikon aikana. Kiihtymisvaiheen alarajana THL pitää vähintään 10:tä tapausta 100 000:ta asukasta kohden kahden viime viikon aikana.

Maskipakkoa ei meillä vielä ole, mutta Sataedun johtoryhmä seuraa tarkkaan tilannetta. Noudatamme THL:n ja alueviranomaisten ohjeita. TIedotamme lisää heti, kun ohjeistukset tarkentuvat.