Kelan info koulumatkatukea saaville

Koulumatkatuki etäjaksolla 8.–28.3.2021

Opiskelija, jolla ei ole koulumatkoja etäjaksolla

Ilmoita Kelaan, mikäli sinulla ei ole koulumatkoja etäopintojen aikana. Tee ilmoitus lähettämällä viesti Kelan asiointipalvelussa tai koulumatkatukihakemus-lomakkeella (KM 1). Lähetä lomake suoraan Kelaan. Kela lakkauttaa koulumatkatuen ja sinun pitää hakea koulumatkatukea uudella hakemuksella, kun koulussa käynti jatkuu.

Opiskelija, jolla on koulumatkoja etäjaksolla

  • Kela lähettää maaliskuussa kirjeen niille opiskelijoille, jotka eivät ole ilmoittaneet koulumatkatuen lakkauttamisesta. Sinun pitää vastata kirjeeseen, jos sinulla on edelleen koulumatkoja. Tällöin koulumatkatukesi palautetaan maksuun. Kela lähettää kirjeen kaikille koulumatkatuen saajille.
  • Kela lakkauttaa koulumatkatuen 1.4.2021 alkaen niiltä opiskelijoilta, joilla ei ole koulumatkoja. Tällöin sinun pitää hakea koulumatkatukea uudella hakemuksella, kun koulussa käynti jatkuu.

Voit saada tukea, jos sinulla on vähintään 8 koulumatkatukeen oikeuttavaa edestakaista matkaa kalenterikuukauden aikana. Matkojen määrän tulee olla vähentynyt koronasta johtuvista opetusjärjestelyistä.

Et saa enää ostaa uutta koulumatkatuettua lippua, jos sinulla ei ole koulumatkoja. Jos haluat ostaa lipun muita matkoja varten, pitää sinun käydä ensin lipunmyyjällä muuttamassa kortin tiedot.