Syyslukukausi aloitettiin alueellisen tartuntatautien torjuntaryhmän (ATTR) suositusten​ mukaisesti lähiopetuksessa. Toimimme terveysturvallisesti, jotta pystymme jatkamaan lähiopetusta.

Maskia tulee käyttää kaikissa opetustilanteissa.

Maskin käyttö, terveysturvallisuusohjeet ja vastuullinen esimerkillinen toiminta koskevat myös jo rokotettuja.

​Opetus- ja oheistoiminta järjestään siten, että turvavälit voidaan varmistaa ​tilanteissa, joissa maskin käyttö ei onnistu. Näin esimerkiksi ruokalassa. 

THL:n ohjeiden mukaisesti turvavälit ja muut turvalliset toimet, kuten käsi- ja yskimishygienista huolehtiminen korostuvat niissä tilanteissa, joissa henkilö ei voi esimerkiksi terveyssyistä käyttää maskia.

Kannustamme jokaista ottamaan rokotteen, jotta lähiopetusta pystytään jatkamaan. Tiedotamme opiskelijoille toimipaikoilla järjestettävistä rokotusmahdollisuuksista Wilmassa ja Intrassa. 

Kokoontumisrajoitukset

ATTR:n ​suosituksen mukaan voimme toimia seuraavasti:

  • Julkisissa tiloissa voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista säilyttää riittävä etäisyys toisiinsa ja turvallisuus voidaan varmistaa. Tämän ohjeen mukaisesti järjestämme esimerkiksi kotiväen iltoja.​​

Seuraamme ATTR:n, hallituksen ja AVIn tulevia suosituksia ja määräyksiä ja linjaamme toimintaamme sen mukaan.

Anne Laine

Rehtori