Tarkennamme omia toimintatapojamme viranomaisten ohjeiden mukaisesti.

  • Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, jää kotiin ainakin viideksi päiväksi oireiden alkamisesta. Halutessasi voit tehdä kotitestin. Ota yhteys terveydenhuoltoon, jos sinulla on hoitoa vaativia oireita tai haluat viralliseen koronatestiin.
  • Jos saat positiivisen koronatestituloksen, joko kotitestistä tai virallisesta testistä, ilmoita asiasta heti vastuuopettajalle ja jää kotiin. Yleisohje on, että positiivisen testituloksen jälkeen ollaan viisi päivää pois koulusta. Jos oireet jatkuvat, poissaolo jatkuu.  Muistele myös, keiden kanssa olet ollut kahden edellisen päivän aikana tekemisissä ja ilmoita heille sairastumisestasi. Näin he tietävät tarkkailla vointiaan ja välttää kontakteja.
  • Jos tiedät altistuneesi, tarkkaile vointiasi. Jos sinulle ei ole oireita, voit tulla normaalisti kouluun terveysturvallisuusohjeita noudattaen.
  • Jos perheenjäsenelläsi todetaan korona, jää kotiin viideksi päiväksi hänen oireidensa alkamisesta. Jos sinulle itsellesi ei tule oireita, voit viiden päivän jälkeen tulla kouluun.

Oppilaitos ei tiedota enää sairastumistapauksista, vaan ainoastaan opetusjärjestelyissä tapahtuvista muutoksista. Toimimme edelleen oppilaitoksella mahdollisimman terveysturvallisesti.

Tässä linkki alueellisen tartuntatautien torjuntaryhmän tiedotteisiin https://www.satasairaala.fi/satasairaala/ajankohtaista

Anne Laine

Rehtori