Tarkennamme ohjeistustamme

  • Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, jää kotiin ainakin viideksi päiväksi oireiden alkamisesta. Halutessasi voit tehdä kotitestin. Ota yhteys terveydenhuoltoon, jos sinulla on hoitoa vaativia oireita tai haluat viralliseen koronatestiin.
  • Jos saat positiivisen koronatestituloksen, ilmoita asiasta heti vastuuopettajalle ja jää kotiin. Positiivisen testituloksen jälkeen ollaan viisi päivää pois koulusta. Jos oireet jatkuvat, poissaolo jatkuu.  Ilmoita asiasta myös tapaamillesi, mahdollisesti altistuneille, henkilöille. Näin he tietävät tarkkailla vointiaan ja välttää kontakteja.
  • Jos tiedät altistuneesi, tarkkaile vointiasi. Jos sinulle ei ole oireita, voit tulla kouluun terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Käytä maskia ja vältä lähikontakteja. Voit keskustella opettajan kanssa mahdollisimman turvallisista järjestelyistä. Tämä koskee myös niitä, joiden perheenjäsenellä on todettu korona.
  • Työpaikalla oppimisessa noudatetaan työpaikan ohjeita.

Anne Laine

Rehtori