Opiskelijan opas

Sataedulaiselle opiskelusta ja arjesta

IT palvelut

Verkkopalvelut

Käyttäjätunnus Sataedun verkkoon

Saat opiskeluajaksi käyttäjätunnuksen Sataedun verkkopalveluihin. Pääset käyttämään tunnuksella oppimisympäristön palveluita, kuten Moodlea, Wilmaa ja sähköpostia.

Salasanan vaihtaminen

Salasanan vaihtamisen paikka löytyy tästä. Salasanan minimipituus on 13 merkkiä. Pikaopas Sataedun IT-palveluihin on tässä.

Unohtuneen salasanan uusimisessa henkilö tunnistetaan tekstiviestillä. Eli voit tehdä unohtuneen salasanan tilalle uuden salasanan ilman yhteydenottoa Sataedun henkilökuntaan. Ohje tästä.

Office 365, Teams ja Sähköposti

Sataedun opiskelijoiden sähköposti löytyy osoitteesta o365.sataedu.fi

Näihin palveluihin kirjadutaan sähköpostiosoitteen muotoisella tunnuksella etunimi.sukunimi@edu.sataedu.fi

Palvelun aloitussivulta pääset  kaikkiin Office365-palveluihin kuten Teamsiin ja sähköpostiin. Saat aloitussivulta käyttöösi myös online-versiot yleisistä Office-ohjelmista.

Ohjelmat ovat myös asennettavissa omalle kotikoneellesi opiskeluajaksi veloituksetta. 

Jos Sinulla on ongelmia kirjautua Sataedun Microsoftin palveluihin kotikoneella, todennäköisin syy on,  että olet kirjautunut muilla (henkilökohtaisilla tai työnantajasi) Microsoftin tunnuksillasi jo palveluun. Osoitteessa http://portal.office.com voit valita, millä tunnuksilla kirjaudut palveluun.

Myös Googlen palveluiden käyttäminen voi tapahtua omilla henkilökohtaisilla tunnuksilla tai Sataedun tunnuksilla. Jos Google-linkit eivät aukea, tarkista, millä tunnuksella olet kirjautunut selaimessa Googleen.

Wilma

Wilma on opiskelijahallinto-ohjelman www-liittymä, jonka kautta voit seurata opintosuorituksiasi ja läsnäolotietojasi sekä olla yhteydessä opettajiin.

Wilma on myös kanava sinun, kodin ja koulun väliseen viestintään. Ryhmänohjaajat seuraavat Wilman avulla läsnäoloasi koulutuksessa ja pitävät tarvittaessa yhteyttä huoltajaasi. Jos olet alle 18-vuotias, huoltajasi saa tunnuksen Wilmaan ja voi näin seurata koulunkäyntiäsi ja opintojesi etenemistä.

Osoite Wilmaan on https://sataedu.inschool.fi/

Wilmaan kirjaudutaan Sataedun käyttäjätunnuksen lyhyellä muodolla etusuk, jossa siis on etu- ja sukumimestä kolmekirjainta peräkkäin. Lopussa saattaa olla vielä numero.

Moodle

Opiskelijat perehdytetään opintojen alussa opiskelun tukena käytettävään Moodle-verkko-oppimisympäristöön moodle.sataedu.fi. Moodlea käytetään tehtävien palautuksessa, työssäoppimisen ohjauksessa ja sosiaalisen median tavoin erilaisissa keskusteluissa. Joitain kursseja voi suorittaa Moodlessa verkko-opintoina. Moodlesta löytyy paljon opintojen kulkuun, jatko-opintoihin ja työelämään liittyvää ohjeistusta.

Moodleen kirjaudutaan Sataedun sähköpostiosoitteella, joka on opiskelijoilla muotoa etunimi.sukunimi@edu.sataedu.fi. 

Adobe Creative Cloud

Saat käyttöösi myös Adobe Creative Cloud sovellukset ja voit asentaa ne myös kotikoneellesi veloituksetta.

Adoben palveluihin kirjadutaan sähköpostiosoitteen muotoisella tunnuksella etunimi.sukunimi@edu.sataedu.fi

Ohjeet Adobe Creative Cloud sovellusten asentamiseen omalla koneella

Adoben ohjelmien käyttö koulun koneella

%d bloggaajaa tykkää tästä: