Opiskelijan opas

Sataedulaiselle opiskelusta ja arjesta

IT palvelut

Verkkopalvelut

Käyttäjätunnus Sataedun verkkoon

Saat opiskeluajaksi käyttäjätunnuksen Sataedun verkkopalveluihin. Pääset käyttämään tunnuksella oppimisympäristön palveluita, kuten Moodlea, Wilmaa ja sähköpostia.

Sataedun opiskelijoiden sähköposti löytyy osoitteesta o365.sataedu.fi

Palvelun aloitussivun laatikoissa ovat käytössäsi olevat Office365-palvelut, myös sähköposti. Saat aloitussivulta käyttöösi myös online-versiot yleisistä Office-ohjelmista.

Ohjelmat ovat myös asennettavissa omalle kotikoneellesi opiskeluajaksi veloituksetta. 

Wilma

Wilma on opiskelijahallinto-ohjelman www-liittymä, jonka kautta voit seurata opintosuorituksiasi ja läsnäolotietojasi sekä olla yhteydessä opettajiin.

Wilma on myös kanava sinun, kodin ja koulun väliseen viestintään. Ryhmänohjaajat seuraavat Wilman avulla läsnäoloasi koulutuksessa ja pitävät tarvittaessa yhteyttä huoltajaasi. Jos olet alle 18-vuotias, huoltajasi saa tunnuksen Wilmaan ja voi näin seurata koulunkäyntiäsi ja opintojesi etenemistä.

Osoite Wilmaan on https://wilma.sataedu.fi/

Moodle

Opiskelijat perehdytetään opintojen alussa opiskelun tukena käytettävään Moodle-verkko-oppimisympäristöön. Moodlea käytetään tehtävien palautuksessa, työssäoppimisen ohjauksessa ja sosiaalisen median tavoin erilaisissa keskusteluissa. Joitain kursseja voi suorittaa Moodlessa verkko-opintoina. Moodlesta löytyy paljon opintojen kulkuun, jatko-opintoihin ja työelämään liittyvää ohjeistusta.

Adobe Creative Cloud

Saat käyttöösi myös Adobe Creative Cloud sovellukset ja voit asentaa ne myös kotikoneellesi veloituksetta.

Ohjeet Adobe Creative Cloud sovellusten asentamiseen omalla koneella

Adoben ohjelmien käyttö koulun koneella

%d bloggers like this: