Opiskelijan opas

Sataedulaiselle opiskelusta ja arjesta

Opinnot oppilaitoksessa

Osaamista voi hankkia erilaissa oppimisympäristöissä: oppilaitoksessa, työpaikalla ja virtuaalisissa ympäristöissä.

Opintojen toteutus suunnitellaan HOKSiin ja siinä huomioidaan jokaisen opiskelijan yksilölliset tavoitteet.

Opinnot suunnitellaan sinulle henkilökohtaisesti!

Opinnot oppilaitoksella koostuvat erilaisista kokonaisuuksista ja tutkinnon osista riippuen opiskelijan tavoitteista. Opetus voi olla hyvinkin erilaista tutkinnoista ja tutkinnon osien vaatimuksista johtuen. Opetusta voidaan oppilaitoksen lisäksi järjestää opettajan johdolla myös työpaikoilla oikeissa työtehtävissä.

Opiskelijalla on oikeus saada eri oppimisympäristöissä sellaista opetusta ja ohjausta, joka mahdollistaa tutkinnon tai koulutuksen perusteiden mukaisten ammattitaitovaatimusten ja osaamistavoitteiden saavuttamisen. Oppilaitoksessa annetun opetuksen tärkein tavoite on valmistaa opiskelijaa työelämäjaksolle hankkimaan lisäosaamista ennen näyttöä.

Oppilaitoksessa ja työpaikalla opiskelun määrä vaihtelee yksilöllisesti.

Osa opiskelijoista opiskelee enemmän oppilaitoksessa ja toiset enemmän työelämässä. Älä siis vertaa omaa suunnitelmaa, HOKSia, kaverin suunnitelmaan. Jokaiselle rakennetaan oma polku omien tavoitteiden mukaisesti.

Työelämäjakso suoritetaan pääasiallisesti aidoissa työtehtävissä työpaikoilla, mutta joissain tilanteissa työelämäjakso voidaan myös toteuttaa oppilaitoksella. Tämäkin suunnitellaan opiskelijan HOKSiin.

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: